Odmah ga izbacite

MNOGI IMAJU OVAJ PREDMET U KUĆI: A ne znaju da on privlači baksuz, nered i svađu

14.03.2023 - 19:01 | Arhitektura i dizajn >> Sve za dom

Prema feng shui tradiciji, postoje neke greške koje ometaju protok energije i privlače negativne vibracije u dom. Jednu od njih zaista treba izbjegavati, piše Lovesensa.rs.

Vjeruje se da čuvanje u kući starog kalendara ili držanje oznake na kalendaru na pogrešnom danu ili mjesecu, može nepovoljno uticati na energiju u cijelom domu. Ne držite stare kalendare u svom domu, bez obzira da li su skriveni od pogleda.

Kada je u domu stari kalendar, to ukazuje na nered i haos. Prošlost je stagnirajuća či energija; stari kalendari će vas držati u prošlosti i sprječavati vas da krenete naprijed.

Takođe ne bi trebalo da čuvate stare kalendare samo zato što vam se dopadaju. Ako je to zbog slika, možete iseći slike i napraviti kolaž, a stare kalendare baciti.

Kalendari nas podsjećaju na važne datume, pa su zato i izuzetno važni prema feng shuiju. Stručnjaci otkrivaju u kojem dijelu doma treba postaviti kalendar da bi privukao dobru energiju.

Kalendar ne treba držati kod prednjih vrata, u kupatilu, spavaćoj sobi, trpezariji i van istočnog sektora. Povoljni prostor za kalendar prema feng šuiju su sjeverni sektor doma, radna soba ili kancelarija.