VELIKI TRANSFERI U NAJAVI

BUUUUUUUUUUM: Najveći tragičar u historiji mundijala će od ljeta predvoditi napad engleske mašinerije za 120 miliona eura?

15.03.2023 - 23:14 | Sport >> Fudbal

Francuski golgeter Randal Kolo Muani će na ljeto potencijalno biti jedan od najvećih evropskih nogometnih transfera u historiji, odluka je njemačkog Eintracht Frankfurta.

Iako je u Kataru opravdano dobio epitet najvećeg tragičara Mundijala, Francuz je naporno radio i u nastavku sezone dokazao da je u pitanju bila samo nesretna stiuacija kada mu je Emiliano Martinez odbranio čist udarac za pobjedu u finalu na Argentinom.

Golobradi golgeter jedan je od najvažnijih kotača Eintrachta, što će uprava, prema najnovijim informacijama do kojih je došao BILD, dobro iskoristiti.

Naime, Manchester United će na ljeto odriješiti kesu i u transferu vrijednom 120 miliona eura dovesti perspektivnog gogletera. Želju je naravno izrazio Erik ten Hag.

BILD prenosi kako (najvjerovatnije novi vlasnici) sa Old Trafforda neće imati problem da isplate potrebnu odštetu i osiguraju potpis napadača koji savršeno odgovara stilu igre pedantnog Nizozemca.

O kakvom se napadaču radi, dovoljno govori podatak da je na 34 utakmice ove sezone zabio 16 golova, a svemu tome je dodao i 14 asistencija.