
NAŠE NANE SU STALNO RADILE OVO SA MESOM: Pospite jedan sastojak preko mesa i gledajte čudo
16.03.2023 - 15:52
|
Kuharica
Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata.
Postupak možete ubrazati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Nerijetko se dešava da se meso po površini već malo skuha, a da iznutra ostane zaleđeno.
Međutim, postoji jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše nane, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa.
Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spremna za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete.
Zadnje objavljeno
Kuharica
NAPOKON OTKRIVEN NAJBOLJI PRELIV ZA PITE KOJI KORISTE PEKARI: Univerzalni recept uz koji će biti još mekša i sočnija, OBAVEZNO PROBAJTE

OVO JE BEZ IKAKVE DILEME NAJZDRAVIJI RUČAK NA SVIJETU: Trebali bi ga jesti doslovno svaki dan!
Kuharica
NAPOKON OTKRIVEN NAJBOLJI PRELIV ZA PITE KOJI KORISTE PEKARI: Univerzalni recept uz koji će biti još mekša i sočnija, OBAVEZNO PROBAJTE
Kuharica
OVO JE RECEPT ZA PRAVI BOSANSKI BUREK KOJI MOŽETE NAPRAVITI SAMI: Prelako je, probajte! (VIDEO)
Kuharica
SRBIN OSRAMOĆEN KAO NIKAD RANIJE: Tadić nije imao srca prema Turskoj, u nedjelju mu je servirana ŽESTOKA OSVETA
SportĐani i Slađa sreli Novaka Đokovića u luks hotelu u Dubaiju: EVO ŠTA JE TENISER URADIO KAD IH JE UGLEDAO
Sport
RASTU DO VELIČINE ŠAKE I ŽDERU SVE PRED SOBOM, ČAK I ŽBUKU: U putničkom koferu stigla invazivna vrsta opasna za ljude
Svijet
▼