Američka ambasada: Dodikovo saopštenje nekonstruktivno i činjenično netačno

17.03.2023 - 18:47 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: N1

Američka ambasada se oglasila o najavi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ovaj entitet obustavlja kontakte s američkim i britanskim diplomatskim predstavnicima. Iz ambasade navode da je Dodikovo saopštenje “nekonstruktivno i činjenično netačno”.

“Današnje saopštenje Kabineta predsjednika RS bilo je nekonstruktivno i činjenično netačno. SAD će i dalje biti uz sve ljude u BiH dok rade na jačanju ove zemlje i osiguravanju mjesta koje im pripada u euroatlantskoj zajednici naroda”, navela je američka ambasada u objavi na Twitteru.

Today’s announcement by the Office of the RS President was unconstructive and factually inaccurate. The U.S. will continue to stand with all the people of BiH as they work to strengthen this country and secure their rightful place in the Euro-Atlantic community of nations.

Podsjetimo, iz Dodikovog kabineta je navedeno i to da je na jučerašnjem sastanku Vijeća koalicije koja vrši vlast u RS odlučeno da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi Republike Srpske o prestanku kontakata s američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH.

Dodik je naglasio da će Vlada Republike Srpske takvu odluku donijeti tokom naredne sedmice.