
DOMAĆICE UVIJEK DODAJU 1 NAMIRNICU U MLJEVENO MESO, A TO NIKAKO NE TREBA: Ćufte i faširane neće biti sočne
Otkrijte koji to sastojak treba da izbacite, a koji da dodate u mljeveno meso kako bi bilo sočnije.
Mleveno meso spada u jeftinija, a kombincija za pripremu je bezbroj. Neka tradicionalna jela se prave upravo od ove vrste mesa, kao što su ćufte, faširane šnicle, pljskavica, musaka... Nijedno od ovih jela nije teško za pripremu, pogotov ćufte i faširane šnicle, ali ako želite da budu sočni bitno je da izbacite jedan sastojak, koji srpske domaćice redovno koriste.
Profesionalni kuvari su otkrili da dodavanje jaja u mleveno meso čini jelo suhim, pa predlažu da izbjegnete ovaj sastojak ako želite da meso bude sočno. Ali to nije sve, potrebno je dodati još jedan tajni sastojka koji će omogućiti da vaše jelo bude nevjerovatno ukusno i da svi traže repete.
Tajna sočnih ćufti
Kuhari, sem preporuke da izbacite jaja, predlažu da u mljeveno meso sipate malo kisele vode. Oko 100 ml kisele vode se koristi za 1 kg mljevenog mesa. Nemojte da pretjerate sa tečnošću jer će meso da izgubi sočnost i nećete moći da formirate šnicle ili ćufte.
Izvor: Stvar ukusa
Zadnje objavljeno

OVO ŠTO VAM SE DOGAĐA SADA, TO JE SAMO PRIPREMA ZA NEŠTO VAŽNO: Kada naiđe negativna faza, osvijestite radosti u životu!
Zanimljivosti
NJENOJ LJEPOTI SE DIVIO SVIJET: Bila je Miss Jugoslavije, igrala je za Tita, a svi je pamte kao Mariju iz serije "Otpisani"
Slavne ličnosti
ZA NJU KAŽU DA JE PRONAŠLA ELIKSIR MLADOSTI: Ne koristi botoks, a za njenu top figuru zaslužna je jednostavna ishrana!
Slavne ličnosti
OVA FOTOGRAFIJA SA BUVLJAKA JE POSTALA HIT: Morate da vidite šta rade ove dvije žene, OSTAT ĆETE U ŠOKU
Kiosk
SUMNJALA DA JE MUŽ VARA, A ONO ŠTO JE SAZNALA JE ŠOKIRALO: Šok priča jednog od prvih srpskih detektiva: SVAČEGA SAM SE NAGLEDAO
Kiosk