ZAŠTO SE RIBA RASPADA DOK JE POHUJETE: Ovo je važno pravilo, a mnoge domaćice prave istu grešku

18.03.2023 - 13:47 | Praktična žena

Iznenađujući trik pomoću kojeg ćete pripremiti najukusniju pohovanu ribu, bez straha da će se poh raspasti.

Riba se često jede tokom posta, a možemo je naći i na slavskim trpezama. Pržena riba koja se uvalja u brašno ili prezle je najčešće pripremana, ali dešava se da umesto jela sa prelepom koricom dobijete poh koji se raspada. Domaćice često ne znaju u čemu je greška, a vrlo je jednostavno. Solite u pogrešno vrijeme. 

Možda vam deluje kako to objašnjenje i nema nekog smisla, ali trik pravilnog prženja se krije upravo u tome.Ako posolite u pravo vrijeme, riba će biti ispohovana kako treba, a ukus će biti fantastičan. 

Kada treba da posolite ribu?

Poslolite tibu prije termičke obrade i to 10-15 minuta ranije. Takođe, so možete da dodate i u prezle ili brašno. Ovo je bitno da uradite jer će se tako poh bolje uhvatiti i neće doći do raspadanja prilikom prženja. 

Izvor: Stvar ukusa