TRAŽIO BIVŠU DJEVOJKU: Drama u Hadžićima, muškarac nije mogao da preboli raskid pa se osvetio na način koji će vas ZAPREPASTITI

18.03.2023 - 19:10 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Prava drama odvijala se u Hadžićima, prilikom koje je 29-godišnji A. B. teško povrijeđen.

Kako je za „Avaz” ispričao otac povijređenog mladića Muhamed B., njegovog sina je bez ikakvog razloga napao Almir B. iz Hadžića.

- Moja supruga i ja smo razvedeni. Živimo u blizini, ali smo ostali u dobrim odnosima. Ona je s tim Almirom Bublinom koji mi je napao dijete bila u vezi, ali je prije tri mjeseca s njim prekinula. On, valjda, nije prihvatio da ga je ostavila i da ne želi više biti s njim - kazao je otac.

Napad se desio u srijedu, 15. marta, oko 19 sati ispred stana u kojem živi Muhamedova bivša supruga.

- Došao je pred vrata stana bivše supruge, ali je nije našao. Dijete je otišlo da kupi hljeb. Kada se vraćao, Almir ga je zaustavio i pitao ga gde mu je mama, a dete je odgovorilo da ne zna. Moj sin je u rukama držao hljeb i mobitel, a on ga je s leđa napao i polomio mu nos - ispričao je Muhamed.

Njegov sin je prevezen u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu utvrđene teške tjelesne povrede.

Lupao na vrata

- On je i ranije napadao, dolazio supruzi pred vrata i pretio. O tome imaju službene zabilješke. Živim 200 metara od supruge. On je ponovo došao na vrata i lupao, ona je zvala mene, ali, dok sam ja došao, on je uspio da pobjegne. Zaista ne znam šta više ta policija radi, dižu ruke od toga. Taj Almir kaže da je policija njegova. Najteže mi je što mi dijete napada - navodi Muhamed i dodaje da je njegov sin inače mirna osoba te da nema ni kazne za prekršaj u saobraćaju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da je ovaj događaj prijavljen policiji.

(Kurir.rs/Avaz.ba)