VEĆ BIO PRIPREMIO MARAMICU

NE MOŽE PREŽALITI: Kad je vidio šta se desilo legendarni fudbaler je zaplakao kao malo dijete

19.03.2023 - 09:57 | Sport

Rekordi su tu da se ruše i niti jedan nije vječan. Međutim, da neko javno u emisiji zaplače zbog gubitka rekorda, to je zaista rijetkost. Upravo to se desilo u subotu navečer. 

Zlatan Ibrahimović je u 49. minuti prvog poluvremena utakmice Udinese - Milan ušao u historiju Serije A kao najstariji strijelac ikada u tom takmičenju.

Šveđanin bh. korijena je iz drugog pokušaja realizovao penal pa je tako sa 41 godinaom i 166 dana nadmašio prethodni rekord.

Dosadašnji rekorder bio je drugi fudbaler Milana, legendarni Alessandro Costacurta koji je susreta iz Udina pratio u emisiji Sky Sport.

Nakon što je Ibrahimović zabio penal u studiju je prikazan prvo Costacurtin gol, a nakon toga i onaj novog rekordera. Tada je uslijedila emotivna scena.

Costacurta je izvadio maramicu iz džepa te pustio suzu: "Evo me plačem", poručio je legendarni italijanski defanzivac i čuveni član Rossonera.

Ipak, ubrzo nakon toga Italijan je nabacio osmijeh na lice uz poruku da se i ne sjeća da je držao rekord. Da li mu je neko povjerovao u tu tvrdnju? Pa i ne baš...

Interesantno da je i Costacurta svoj sada već bivši rekord također postavio protiv Udinesea. Bilo je to 2007. godine na oproštajnom meču.

Čovjek koji je duže od dvije decenije nosio dres Milana je zabio iz penala kada je imao 41 godinu i 25 dana. Ranije je bio strijelac samo dva puta.

Osim Ibrahimovića i Costacurte još su dva igrača uspjeli zabiti gol u petoj dekadi života i to legendatni Silvio Piola (40 g 131 d) i Pietro Vierchowod (40 g 47 d).

Inače, Zlatanovo postavljanje rekorda i nije previše značilo Rossonerima koji su na Dacia Areni poraženi sa 3:1 pa je sada plasman u Ligu prvaka značajno ugrožen.