Zoran Kesić tokom nastupa u Sarajevu pružio podršku napadnutim LGBT aktivistima

20.03.2023 - 11:07 | Vijesti >> Aktuelno

Zoran Kesić, jedno od najpoznatijih regionalnih TV lica i jedan od najcjenjenijih satiričara i humorista sinoć je u prepunom BKC-u u Sarajevu održao predstavu "Priče i pjesme". U jednom trenutku svog obraćanja pružio je i podršku aktivistima "BH Parade ponosa" i novinarima koje su huligani napali u Banjaluci u subotu navečer.

Kesić inače za svaki nastup priprema dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa, te se time dotiče lokalno aktuelnih tema na sebi svojstven način. Tako je bilo i sinoć pa se osvrnuo i na nemili događaj u Banjaluci.

“Želio bih ovu stand up pričicu posvetiti tim prebijenim ljudima koji samo hoće da se vole, a biju ih nekakvi idioti. Tako da, ovo je za Banjaluku. Imam dva grada u BiH koje najviše volim, a to su Sarajevo i Banjaluka, tu imam najviše prijatelja”, poručio je Kesić.


Nakon ovih rečenica Kesić je dobio gromoglasan aplauz publike nakon čega je nastavio dalje svoju predstavu.

Podsjetimo, grupa od 30-tak huligana napala je u subuotu navečer aktiviste LGBT zajednice nakon što im je u tom gradu zabranjena povorka ponosa.

Među njima je povrijeđena i novinarka Vanja Stokić i njen momak te još jedna osoba. Policija je rekla da radi na rasvjetljavanju događaja iako tu noć oni koji su bili na terenu nisu pružili nikakvu zaštitu aktivistima što su oni u nekoliko navrata potvrdili kao i ostali koji su bili prisutni.

Također, osude za ovaj čin došle su sa brojnih strana dok su čelnici Banjaluke i Republike Srpske ostali poprilično imuni na sve što se desilo.

Milorad Dodik, predsjednik RS je poručio da ne osjeća grižnju savjesti jer je aktivistima rečeno da se ne okupljaju, dok je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke rekao da mu je žao zbog napada, ali je poručio da ovaj grad ostaje bedem tradicionalnih vrijednosti.

Shodno tome, novinarka Vanja Stokić koja je napadnuta tu noć u razgovoru za N1 je jučer upitala Stanivukovića da li su tradicionalne vrijednosti i to kada se djevojke tuku, budući da je, kako je navela, tokom napada u Banjaluci najviše bilo žena među aktivistima.