Šef Wagnera tvrdi kako njegove snage kontroliraju 70% Bahmuta, traži hitnu akciju od ruske vojske kako bi se spriječila ukrajinska protuofenziva

21.03.2023 - 13:12 | Vijesti >> Svijet

Šef ruske Wagner grupe, Jevgenij Prigožin, poručio je tijekom jučerašnjeg dana u otvorenom pismu ruskom ministru obrane da njegove snage kontroliraju oko 70% istočnog ukrajinskog grada Bahmuta.

"U ovom trenutku Wagnerove jedinice kontroliraju oko 70% grada Bahmuta i nastavljaju operacije za dovršetak oslobađanja grada", napisao je Prigožin u pismu objavljenom na Telegramu.

Prigožin je zatražio od ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua da poduzme mjere kako bi spriječio potencijalnu nadolazeću ofenzivu ukrajinskih trupa krajem ožujka ili početkom travnja, za koju je šef Wagnera rekao da bi odsjekla njegove snage od ruskih trupa u istočnoj Ukrajini.

Prigožinovi komentari dolaze nakon što je ukrajinska vojska u subotu ustvrdila da su Wagnerove snage pretrpjele "kolosalne gubitke" u bitci za Bahmut te da su morali tražiti pojačanje od ruskih padobranaca.

"Prema onome što vidimo, Bahmut će biti posljednje bojno polje za zloglasne pripadnike Wagnera zbog ove opsežne ofenzive, gdje su 'ubacili' sve svoje plaćenike, a zatim i bivše zatvorenike", rekao je glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga.