Konaković traži reakciju nadležnih zbog prijetnji smrću njemu i Nikšiću

31.03.2023 - 15:29 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: N1

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Dino Konaković izjavio je danas da očekuje ozbiljne i hitne reakcije bezbjednosnih agencija kako bi se otkrili kreatori, kako je naveo, gnusnih prijetnji smrću koje je dobio.

Osim Konakoviću, prijetnje likvidacijom upućene su i lideru SDP-a Nerminu Nikšiću.

Konaković je na svom Facebook profilu objavio prijetnje u kojima, između ostalog, piše “likvidacija Konakovića i Nikšića se mora izvršiti što prije”.

On je jučer govorio o usvajanju budžeta BiH i drugim odlukama donijetim od formiranja vlasti poslije prošlogodišnjih oktobarskih izbora, te naveo šta je sve naslijeđeno od prethodne vlasti koju je predvodila SDA, a šta je novo Vijeće ministara BiH postiglo za samo dva mjeseca.

“Zovu nas izdajnicima i sad su bolesnici iz tog sistem došli u fazu da nam prijete smrću. U tome imaju ozbiljnu pomoć nekolicine novinara koji kaljaju časnu novinarsku profesiju, pišući rječnikom korumpiranog sistema kako smo `sluge Zagreba`. Popravili smo za kratko vrijeme njihove greške i trgovine, a oni i dalje kreiraju priču da smo `nešto isporučili SNSD-u i HDZ-u`”, rekao je Konaković.

Jučer je, podsjetimo, u Istočnom Sarajevu održan sastanak vladajuće koalicije sa državnog nivoa, prilikom čega je naglašeno kako su u potpunosti zadovoljni učinjenim, te da među njima još uvijek vlada početni entuzijazam.