Dva voza izletjela sa šina u Švicarskoj, više povrijeđenih

31.03.2023 - 20:37 | Vijesti >> Svijet
Autor: Index.hr

Dva regionalna voza iskliznula su sa šina danas na sjeverozapadu Švicarske i više je putnika ozlijeđeno u dva zasebna incidenta na udaljenosti od nekoliko desetaka kilometara te u razmaku od dvadesetak minuta, objavila je policija kantona Bern.

Prvi vlak izletio je u 16:30 na pruzi između mjesta Lüscherz i Bienne, a drugi dvadesetak minuta poslije u blizini mjesta Büren zum Hof, rekla je glasnogovornica policije Flurina Schenk. Interventne službe - policija, hitna pomoć i vatrogasci - radile su tada još na mjestu nesreća.

U oba iskliznuća ima ozlijeđenih, rekla je glasnogovornica. Policija nije mogla objasniti uzroke izlijetanja vlakova sjeverno od glavnoga grada Švicarske.

Moguć uzrok olujni vjetrovi

Olujni vjetrovi puhali su danas u Švicarskoj i moguće je da su prouzročili nesreću, objavila je kompanija RBS (Regionalverkehr Berne-Soleure). U prvom izlijetanju "stražnji dio vlaka prevrnuo se na desnu stranu", navela je glasnogovornica policije.

Nesreća se dogodila na liniji koja prati jezero Bienne (ili Biel), a linijom upravlja kompanija Aare Seeland mobil (Asm). Depresija na jugu Engleske danas je izazvala silovite vjetrove u dijelu Europe, uključujući Švicarsku, naglašava MétéoSuisse.

Najsnažniji udari vjetra općenito su praćeni obilnim pljuskovima i olujama. MétéoSuisse upozorio je tijekom prijepodneva na mogućnost vjetrova brzine od 80 do 110 km na sat u nizinskim odnosno od 100 do 140 km na sat u planinskim predjelima.