SRBIJA

POSVAĐAO SE S VRŠNJAKOM, PA PRIJETIO DA ĆE POBITI CIJELU ŠKOLU Drama u Surčinu: Poslije prijetnji dječak (15) pobjegao kući, pronađen zaključan u sobi DEZORIJENTISAN

25.05.2023 - 14:07 | Vijesti >> Region

Juče, oko 8 časova prijavljeno je da P. R. (15) učenik OŠ "Dušan Vukasović Diogen" (Srbija) pravi nered i prijeti da će sve ubiti, saznaje "Blic".

Kako saznaje pomenuti portal, na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola.

- Na licu mesta je ustanovljeno da je P. R. pri dolasku u školu na ulici došao u verbalni sukob sa V. G. (15), a nakon toga utrčao u školu i počeo da viče i da preti da će prebiti V. G. i da se sve pobiti - kaže izvor "Blica".

Kako saznaju, P. R. se posebno obratio razrednoj starešini Ž. S. (48) kojoj je navodno rekao da će joj presuditi.

Nakon toga, tinejdžer je otišao kući i zaključao se u sobu.

- Patrola policije je zatekla dečaka u njegovoj kući, ali je on odbio komunikaciju i delovao je dezorijentisano zbog čega je pozvana ekipa Hitne pomoći - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Ekipa Hitne pomoći je uz policijsku pratnju, ali i pratnju majke dječaka prevezla maloljetnika u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu Dr Subotić.

Kako saznaje Blic, o ovom slučaju je obaviješten Centar za socijalni rad.

- Nakon terapije, dečak je sa majkom došao u policijsku stanicu, gde je uz konsultaciju sa dežurnim zamenikom VJT-a za maloletnike saslušan za krivično delo - ugrožavanje sigurnosti - kaže izvor.