NIPOŠTO NE NOSITE CRNO U OVIM PRILIKAMA: Niti je prikladno, niti je praktično - obucite nešto drugo!

25.05.2023 - 22:14 | Praktična žena >> Moda i ljepota

Crna boja je omiljena mnogim ženama, jer djeluje elegantno, lako se uklapa sa drugim bojama i vizuelno sužava figuru. Jednom rječju, pun pogodak u modi!

Vrlo često će se žene odlučiti da obuku crnu odjeću kad planiraju dan ispunjen poslovnim sastancima, ali i onda kad nemaju inspiraciju za neku dinamičniju modnu kombinaciju.

Međutim, stilisti kažu da u nekim prilikama ova boja ne treba da bude vaš izbor.

Za početak, ako ste pozvani na bilo kakvu dnevnu zabavu tokom ljetnjeg perioda, zaboravite crne haljine.

Krštenja, ručkovi, slavlja povodom rođenja deteta, sve su to prilike ispunjene radošću i ne priliči da dođete u odjeći za sahrane. "Ako baš ne podnosite boje, savjetujem da obučete sivo, teget ili bež", kaže stilistkinja Grejs Van Kliv.

Stilisti kažu da crno ne treba obući ni za vjenčanje. "Najbolje bi bilo da nosite neke vedre boje ili cvjetne dezene", objašnjava Dejna Linč. "Ako sebe ne vidite u tome, dozvoljene su tamnije neutralne boje. Sad je u modi zelena svih nijansi."

Crna je ne samo boja žalosti, već se pomoću nje i utapate u mnoštvu. "Samim tim je jasno da nije dobar izbor ako idete na intervju za posao", podsjeća stilistkinja Erin Hjuston.

"Vaš cilj je da se istaknete, da ostanete upamćeni. Zato savjetujem neku drugu neutralnu boju, a ako se prijavljujete za posao van korporativnog sektora, dopušteni su i jarki tonovi. "

Tekst: Lepa&Srećna