Američki vojni vrh: "Rusija neće ostvariti vojnu pobjedu u Ukrajini, jednostavno neće"

26.05.2023 - 09:02 | Vijesti >> Svijet

Rusija neće postići vojnu pobjedu u Ukrajini, no malo je vjerojatno da će ukrajinske snage uskoro potisnuti sve ruske trupe sa svog teritorija, rekao je najviši vojni dužnosnik SAD-a, general Mark Milley, šef Združenog stožera američkih snaga.

"Ovaj rat, vojno, Rusija neće dobiti. Jednostavno neće", rekao je Milley za vrijeme konferencije s ministrom obrane Lloydom Austinom.

"Izvorni strateški ciljevi Rusije, uključujući rušenje vlasti u Kijevu, nisu ostvarivi vojnim putem", rekao je Milley novinarima nakon završetka virtualnog sastanka desetaka zemalja koje su članice Ukrajinske obrambene kontaktne skupine, koja je također poznata kao Ramstein skupina.

"U Ukrajini se nalaze stotine tisuća ruskih vojnika zbog čega će cilj Kijeva da ponovno zauzme sve teritorije koje su ruske snage zauzele biti teško ostvariti u bliskoj budućnosti. To znači da će se borbe nastaviti, bit će krvave, bit će teške. I u nekom trenutku, obje strane će ili pregovarati o nagodbi ili će doći do vojnog zaključka", rekao je Milley.