"BILO JE NEKIH PUBERTETSKIH BUBICA": Isplivali DETALJI saslušanja majke DJEČAKA UBICE, sve ispričala

26.05.2023 - 09:12 | Vijesti >> Region

Prilikom davanja izjave u beogradskoj policiji majka dječaka koji je počinio masakr u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" izjavila je da je bilo nekih pubertetskih "bubica" kako su to razumijevali, ali ništa dramatično, niti ozbiljno. On je u školi bio izvanredan, išao je i na vanškolske aktivnosti i niko se ništa u vezi njega nije žalio, niti je on govorio da ima neke probleme. U porodici je sve funkcionisalo kako treba i odnosu su bili dobri i normalni.

Policija je majku pitala o svemu - od vrtića, kada je dječak krenuo, kakav je bio, šta se dešavalo, kada je krenuo u školu, o odnosima sa drugarima, s kim se naviše družio, ako je imao sa kim je imao probleme, da li je imao kućnog ljubimca, kakvi su mu odnosi sa sestrom, da li se žalio na nešto, da li je bio nezadovoljan nečim....a ispitivanje je trajalo deset sati!

Njegovi roditelji nisu razvedeni, niti rastavljeni, kako se spekulisalo, već su do zločina živejli zajedno. Otac mu je sada u pritvoru, a dječak u bolnici. Majka dječaka za sada nije osumnjičena ni za šta i ona je u policiji bila na informativnom razgovoru kao građanin. Sa njom je bila advokat Irina Borović, koja kaže da je majka odgovorila na sva postavljena pitanja.

"Pitali su je oko svih događanja vezanih za sina i njegov život i odnose sa drugima. Odgovarala je i na pitanja u vezi porodičnih prilika i odnosa, dakle sve što može da pomogne da se pokuša shvatiti zašto je to uradio i kako je do svega došlo. I majka želi da raumije šta je uzrok", kazala je Irina Borović. U policiji će biti ispitana i žena koja je brinula o djeci kad roditelji nisu bili tu i pomagala im u kući.