ŠVICARSKA

DVOJE DJECE BILO U KUĆI KADA JE DJEVOJČICA (3) UBIJENA OD BATINA! Svi u šoku zbog hapšenja Srba u Švicarskoj, a evo šta je deda otkrio

07.06.2023 - 15:51 | Vijesti >> Aktuelno

Švicarsko tužilaštvo otvorilo je istragu i zatražilo da bračnom paru iz Srbije, koji se sumnjiči za smrt trogodišnjeg deteta u mjestu Glarus u Švajcarskoj, bude određen pritvor.

Podsjetimo, otac i maćeha u petak oko 20.20 sati pozvali su Hitnu pomoć i naveli da njihovo dijete ne može da diše, ali kada su ljekari stigli, mogli su samo da konstatuju smrt djevojčice. Na lice mjesta ubrzo je stigla i policija, koja je potom privela državljane Srbije.

3486336-svajcarska-ff

UHAPŠEN BRAČNI PAR FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako prenose švicarski mediji, u trenutku kada je dijete preminulo, u kući su bila i dva sina bračnog para. - Duboko smo potrešeni, tužni smo. Prošle srijede je unuka bila sa nama. Bili smo na fudbalskom terenu, igrala se, bila je vesela - izjavio je za švicarski portal "20 minuta" deda preminulog djeteta.

Baka i deka su naveli da ne znaju šta se dogodilo u kući i da je dijete iz vanbračne zajednice koju je sin imao sa drugom ženom. Rekli su i da je njegova supruga dijete prihvatila kao svoje i da ne mogu da povjeruju u ono što se govori.

- Niko nas nije zvanično obavijestio šta se dogodilo, kao da smo stranci. Tek u ponedjeljak smo saznali da nam je unuka mrtva. Ne znamo ni gdje su druga dva unuka, želimo da dođu kod nas. Mi smo njihova porodica i njima je potrebna naša ljubav u ovako teškom trenutku - očajna je baka kako zbog smrti unuke, tako i zbog toga što je brigu o dva mališana preuzela država. Podsjetimo, prema nalazu obdukcije dijete je na tijelu imalo brojne povrede za koje se sumnja da su "nanijete tupim predmetom".

Baka i deka, kako prenose švicarski mediji, kao ni porodični prijatelji ne mogu da povjeruju da se to dogodilo.

- Par je djelovao sretno. Redovno su na društvenim mrežama objavljivali fotografije sa djecom, u petak je otac postavio sliku sa putovanja do vodopada Rajne - kaže oni. Patrik Flurija, glavni javni tužlac izjavio je da su držvljani Srbije optuženi za zlostavljanje djece i da nisu poznati policiji od ranije.

3486328-123-ff

UVIĐAJ U KUĆI FOTO: PRINTSCREEN/WWW.BLICK.CH

- Drugo dvoje djece je bilo na mjestu zločina u petak uveče, ali obojica su dobro. Još uvijek je nije odlučeno šta će biti sa njima. Istraga će biti nastavljena da bi se otkrilo šta se tačno dogodilo toga dana - rečeno je za švicarske medije iz tužilaštva.

Inače, komšije su ispričale da su roditelji mirno stajali ispred kuće. - Stigla je Hitna pomoć, policija. Roditelji su mirno stajali, nisu plakali ali su djelovali šokirano. U subotu se pojavila i policija i odvela ih - rekao je komšija. Porodica je, kako su naveli, tek nekoliko mjeseci živjela u zgradi u njihovom mjestu. - Žena se često igrala napolju sa djecom. Djelovali su veoma fino - rekla je jedna komšinica, dok je drugi komšija naveo da su se iz stana "često čuli glasni krici".