VUČIĆ SE OBRATIO

ZAUSTAVITE GA, SRBI ĆE KRENUTI DA PAKUJU STVARI NA TRAKTORE: Veliko upozorenje svijetu na posljedice navodnog Kurtijevog terora

03.10.2023 - 05:53 | Vijesti >> Region

Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, je gostovao u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji gdje je iznio svoje stavove u vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu, posebno ističući opasnost od nastavka terora i navodnog progonstva Srba pod vlasti Aljbina Kurtija.

Kao uvod u svoje izjave, Vučić je istakao da očekuje da će Kurti nastaviti sa progonom i maltretiranjem Srba na Kosovu i Metohiji, i da će za to uvijek imati podršku.

"Kurtiju je uvek bilo dozvoljeno da radi šta hoće. Samo je Srba sve manje," naglasio je Vučić.

Predsjednik Vučić je izrazio svoje nezadovoljstvo kada mu kažu da je bio upozoren na ovakav razvoj događaja i da je znao da će se nešto ovakvo dogoditi.

"Da li znam da će Srbi da se pobune? Naravno da znam. Ovo je najgori oblik u kojem je eksplodiralo, ali je negde moralo da eskplodira. Bude li međunarodna zajednica dozvolila nastavak terora, ljudi će stati i krenuti da pakuju stvari na traktore. A to niko u svetu ne može da gleda. Nismo daleko od toga," upozorio je Vučić.

Predsjednik je istakao i duboku vezanost Srba sa Kosova i Metohije za svoja ognjišta i navodni teror koji trenutno doživljavaju pod vlašću Aljbina Kurtija.

"Kurtijev teror je nešto što prevazilazi sve ono što normalan čovek može da pomisli," zaključio je Vučić, podsjećajući na različite oblike terora koje Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno doživljavaju, od zabrana uvoza srpske robe do upada u bolnice i kafiće.