MALA ŠKOLA STILA

Poslovni look

21.03.2016 - 12:55 | Praktična žena >> Kolumne
Autor: Samra MENZILOVIĆ ĆATIĆ
 

Već odavno poslovne kombinacije ne podrazumjevaju maksimalnu stogoću bez ikakvih izleta u nepoznato. Naprotiv danas su dolaskom novih zanimanja, u poslovnom odijevanju granice sve tanje, pa ćete moći primjetiti eksploziju boja, potom igru sa raznim krojevima, i smjele kombinacije na oko potpuno ne prilagodljive, a u zbilji kombinacije koje vas izdvajaju iz mase.

Pa krenimo redom boje su tu da bi nam podigle svaku kombinaciju, a psiholozi tvrde da nošenjem vedrih boja utičemo na našu psihu, što je boja intenzivnija to je raspoloženje optimističnije. Dizajneri su si dali oduška po ovom pitanju, pa koriste  intenzivne palete od jarko crvenih nijansi , kraljevsko plavih,potom jarko ljubičastih, pa sve do do pudrastih rozih, cijela jedna paleta intenzivnih boja. 
 Krojevi su postal ležerniji, recimo kroj hlača koji dominira ove sezone je svakako širi model, koji stoji skoro svakoj figure I sakriva nedostatke ukoliko ih imamo, ovdje se također  može koketirati sa strukturom materijala, pa možete primjetiti da se Brokat vratio na velika vrata. Na ovim hlačama je karekteristična pegla tako da u njima postižete taj poslovni look, a ujedno vas čine I razigranom pa ne moraate nužno da poslije posla trčite kući da bi se presvukli u casual kombinaciju za druženje sa prijateljima. Ono što nikad ne izlazi iz mode je takozvana Pencil suknja, elegantna, poslovna, a sve češće je I modne blogerice nose u casual kombinaciji. Ovakav tip suknje pristaje skoro svima, i ovdje se možete poigrati izborom materijala, od kože, pa do pamuka sve vam je na raspolaganju. A ukoliko uz ovaku suknju dodate košulju od svile bit ćete apsolutna modna vladarica u vašem offisu. Ne smijemo zaboraviti ni suknju punog kruga, koja se na velika vrata vratila prošle sezone, ovakav tip suknje pristaje damama koje vole da se osjećaju slobodno, da ih ništa ne ometa u poslu jer ovakav tip suknje prosto pleše oko vas, i ovdje su boje dopuštene od jarke palete pa sve do nježnije pudraste palete izbor je zaista veliki, a za one malo smjelije dame ovakva suknja urađena od bogate čipke pravi je pogodak.
 
Haljine koje prate liniju tijelo do ispod koljena su rezervirane za dame koje puno ne žele koketirati sa stilom, i ovakve haljine su idealne ukoliko ih kombinirate sa stiletto potpeticom. Potom boje variraju od jarkih pa sve do pastelnih nijansi, a za one hrabre dame tu je i neizostavan cvijetni dezen, eto prilike da proljeće donesete u vaš ured.

Ono što ne smijemo zaboraviti u ovom svemu je čipka, koja svaku kombinaciju čini neodoljivom, možemo je nositi kao detalj, recimo Petar Pan kragnice ne izlaze iz mode pa zašto one ne bi bile urađene baš od neke upečatljive čipke, ili pak porub vaše Pencil suknje, mogućnosti je mnogo samo vam malo maštovitosti treba I vaš poslovni look može da bude baš kao sa modne piste.
 
Stoga moje dame maštovitos je must have kao i svake sezone, dajte sebi oduška od poslovnih obaveza i popravite tmuran kišni dan izborom intenzivne boje koja vrišti danas sam modna ikona i žena sa stilom. 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: