PRINCEZA DIANA

Princeza Diana: Osvetnička haljina prevarene žene koja poručuje 'vidi šta propuštaš'

04.08.2016 - 10:00 | Praktična žena

Grčka dizajnerica Christina Stambolian ušla je povijest potkraj lipnja 1994. nakon što je princeza Diana odjenula njenu haljinu. Ne bi to bilo ništa posebno ni drugačije da nije bila riječ o danu kada je princ Charles javno priznao da ju je varao te da održava vezu s Camillom Parker Bowles. 

Diana i Charles u tome su trenutku još uvijek bili u braku, iako su živjeli odvojeno nekoliko godina. Lijepa princeza istoga se dana trebala pojaviti na ljetnoj zabavi Serpentinske galerije pri Kensingtonskoj palači u središnjem Londonu. 

Iako je prvotno planirala nositi elegantan model s potpisom Valentina, u zadnji tren odlučila je odjenuti crnu svilenu haljinu do iznad koljena, koja je istaknula njenu figuru, a poseban naglasak stavila na vitke noge u crnim najlonkama povišene crnim štiklama. 

'Smatrala je haljinu previše odvažnom,' priznala je u kasnim intervjuima Christina Stambolian koja je istu dizajnirala tri godine ranije samo za princezu Dianu. No toga je dana željela izgledati kao milijun dolara te je uspjela u cilju.
Ne treba niti spomenuti da nitko nije saželjevao lijepu Dianu kada ju je vidio u odvažnoj kreaciji grčke dizajnerice koju su mediji prozvali 'osvetnička' haljina (eng. Revenge Dress).

Nakon smrti princeze prodana je na aukciji škotskom kolekcionaru Greameu Mackenzieju, dok su novci iskorišteni za nekoliko dječjih dobrotvornih organizacija koje je Diana podupirala. 

U videu pogledajte 'osvetničko' izdanje princeze Diane koje je poručilo 'vidi što propuštaš'.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia