KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BANJE LUKE

Igor Radojičić: Pitanje je kako će se završiti stalna previranja na Balkanu

06.08.2016 - 12:31 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Član Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić smatra da se Balkan i veći dio Evrope nalaze u ozbiljnom „previranju“ već godinama.

"To ne izgleda naročito optimistički, koji god ćošak Balkana pogledate, od Turske u kojoj je pokušan državni udar pa do nemira širom drugih zemalja Balkana, ali i ne samo tog prostora, te terorističkih akata u zapadnoj Evropi", rekao je Radojičić navodeći da je očito da se globalni svjetski poredak mijenja.

Pitanje je, kaže, kako će se to završiti.

"Nalazimo se u istorijskom periodu tranzicije do nekog drugog stabilnog stanja" smatra Radojičić.

Radojičić, koji je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke, danas je, predstavljajući izborni program kazao da se radi o strateškom dokumentu “Banja Luka 2025. – snažna Banja Luka za novu fazu razvoja grada”.

Tim dokumentom pokazuju, naveo je, da žele gledati dalje od jednog mandata, odnosno kako strateški unaprijediti stanje u najvećem gradu RS-a.

Ističe da su tri su osnovna cilja tog programa – Banja Luka u novoj fazi razvoja, kroz otvaranje industrijskih kapaciteta kojih taj grad nema dovoljno, zatim Banja Luka kao otvoren grad za domicilno, ali i raseljeno stanovništvo i sve one koji su došli u taj grad, ali i otvorena za poslovne aktivnosti i ugodno mjesto za život.

Radojičić precizira da izborni program obuhvata 12 segmenata, a novina koju namjeravaju da uvedu, ukoliko pobjede na lokalnim oktobarskih izborima, između ostalog je i uvođenje gradskog arhitekte.

I nosilac odborničke liste SNSD-a za Skupštinu grada Srđan Amidžić je najavio da će se preispitati mogućnost smanjenja komunalnih taksi kako bi Banja Luka bila stimunativna za ulaganja.

Predstavljajući ekonomski segment izbornog programa, kazao je da će također preispitati iznos naknada za porez na nepokretnosti, a najavio je i restruktuiranje postojećeg zaduženja, dok bi se obaveze za postojeće kredite prolongirale na duži period.

izvor: agencije

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA