POLJULJANI ODNOSI DVIJE ZEMLJE

Vulin: Nisu mogući dobri odnosi sa hrvatskom fašističkom politikom

06.08.2016 - 14:40 | Vijesti >> Region
 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanadar Vulin izjavio je danas da Srbija ne može da gradi dobre odnose sa fašističkom politikom, koja se javlja u Hrvatskoj.

Rekao je da se u poslednja dva dana mogla vidjeti razlika između odgovorne i ozbiljne države kao što je Srbija, koja hoće mir i stabilnost u regionu, i Hrvatske koja se vraća u prošlost i koja nije u stanju da se otrgne od "ludila fašizma".

"Za sukob je potreban jedan, za mir je potrebno dvoje. Srbija je uvek tu i mi zbog sebe, zbog stabilnosti čitavog regiona, zbog Srba koji žive u Hrvatskoj, hoćemo najbolje odnose u regionu", rekao je Vulin novinarima na Rudniku, kod Gornjeg Milanovca.

On je dodao da Srbija sa Hrvatskom želi odnose koji nisu opterećeni trzavicama i lošom prošlošću.

"Ali kada imate proslavu "Oluje" u kojoj se na najbrutalniji način ponovo podiže ustaštvo, gde se pevaju ustaške pesme i ponižavaju preostali Srbi i preti Srbiji, onda je jako teško govoriti o dobrim i boljim odnosima", naglasio je ministar.

U Kninu smo, nastavlja on, imali fašiste, ustaše, Tompsona i  predsednicu Hrvatske koja je rekla da je Oluja bila "etički besprekorna akcija".

Vulin je dodao i da se u Kninu nije čula nijedna reč o miru, o suživotu, žaljenje za ubijenim i protjeranim.

"Čuli smo ustaše, vraćanje fašizma u zvaničnu hrvatsku politiku, čuli smo teške reči", rekao je Vulin.

izvor: agencije

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA