NESTAO NAKON SKOKA SA MOSTA U DRINU

Mutna Drina još uvijek skriva tijelo Slovenca Andreja Beuca, ronioci premoreni

09.08.2016 - 19:13 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Pripadnici ronilačkih klubova "TRB" iz Bijeljine i "Nemo" iz Brčkog te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik i danas su bez uspjeha tragali za tijelom Slovenca Andreja Beuca (34) koji je nakon skoka sa mosta u Drinu nestao u vodi.

Član Ronilačkog kluba "Nemo" Neđo Mićić Tulija rekao je da su pretraživali korito Drine od polazne tačke nizvodno do Tršića i da nisu pronašli Andreja Beuca, dodavši da su ronioci premoreni.

"Pretraživali smo Drinu površinski, što iziskuje neprestano hodanje vodom i pojačan fizički napor, a to maksimalno zamara", rekao je Mićić.

On je podsjetio da u današnjoj potrazi nije bilo ronjenja, jer je voda mutna, a vidljivost nikakva.

"Zbog mutne vode zaranjanje je rizično za ličnu bezbjednost ronilaca, a pretragu smo vršili, prema ranijim iskustvima, i u 'sklonjenim' dijelovima ili takozvanim 'džepovima' Drine, jer se nikada ne zna gdje će matica rijeke da usmjeri tijelo", rekao je Mićić. 

On je najavio da će i sutra ronioci i vatrogasci nastaviti pretraživanje Drine od polazne pa do tačke do koje stignu i dodao da je moguće da sutra u potragu budu uključeni ronioci iz Slovenije. 

Hidroelektrana Mali Zvornik tokom dana smanjuje protok vode da bi roniocima i vatrogascima olakšali pretraživanje Drine i priobalnog pojasa. 

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 sati. 

On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi. 

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto". 

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Zvornička Gradska uprava izrazila je saučešće porodici Beuca, koja je doputovala u Zvornik. 

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik. 

Andrej Beuc iz Krškog bio je i profesionalni padobranac.

 

(Srna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA