VIDLJIVOST U VODI RAVNA NULI

I danas bezuspješna potraga za tijelom Andreja Beuca

10.08.2016 - 18:29 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Potraga za tijelom Andreja Beuca iz Krškog, koji je nakon skoka nestao u Drini prije tri dana, bila je i danas bezuspješna, rekao je novinarima komandir Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović.

Šainović je pojasnio da je sedam ronilaca pretraživalo dio rijeke ispod mosta gdje je nestao Beuc, da bi se uvjerili da li je tijelo tu, dok su dvojica ronilaca 200 do 300 metara nizvodno pretraživali "džepove" na desnoj obali Drine.  On je dodao da su ronioci provjerili sve što je sonar detektovao na dnu korita Drine.

"Nažalost, nismo uspjeli, nismo ga našli", rekao je Šainović i dodao da je "na ruku" roniocima išla i Hidroelektrana Mali Zvornik, koja je spustila nivo vode na minimum. Podsjetivši da su ronioci ukupno danas pretražili dva kilometra riječnog dna, Šainović je rekao da je "vidljivost u vodi nula" i da se pored tijela, ukoliko se direktno ne naiđe, jednostavno moglo proći, a da se ne primijeti. 

Slovenački ronioci sutra nastavljaju pretraživanje Drine. U potragu će sutra biti uključeni pripadnici Ronilačkog kluba "TRB" iz Bijeljine, kao i zvornički vatrogasci koji čamcima pretražuju Drinu od mjesta skoka pa nizvodno do Šepka.

Podsjećamo, Beuc je nestao, 7. augusta, nakon skoka u Drinu u 16:50 sati.  On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi. Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto". 

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

 

izvor: srna