NAKON SKOKA NESTAO U RIJECI

Ronioci u mutnoj Drini nastavili potragu za Andrejom Beucom

11.08.2016 - 11:13 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Ronioci su jutros nastavili potragu za tijelom Andreja Beuca (34) iz Krškog, koji je prije četiri dana nestao u rijeci Drini nakon skoka, rekao je komandir Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović.

Šainović je rekao da, osim slovenačkih ronilaca, rijeku pretražuju i pripadnici Ronilačkog kluba TRB iz Bijeljine, kao i zvornički vatrogasci.

- Potragu smo jutros nastavili, uprkos lošem vremenu i mutnoj vodi, koja i dalje otežava naša nastojanja - naveo je Šainović.

Šainović je napomenuo da su sinoć sedmorica ronilaca pretraživala dio rijeke ispod mostom gdje je nestao Beuc, da bi se uvjerili da li je tijelo tu, dok su dvojica 200 do 300 metara nizvodno pretraživali "džepove" na desnoj obali Drine.

On je dodao da su ronioci provjerili sve što je sonar detektovao na dnu korita Drine.

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu u 16.50 sati.

On je nakon skoka sa visine od 20 metara s mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto".

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog bio je i profesionalni padobranac.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA