Razmislite o njihovoj prodaji

Ove stvari danas koštaju čitavo bogatstvo

14.02.2015 - 14:17 | Tech >> Nauka i tehnologija
Autor: K. D.

Pripadate li možda onim ljudima koji nikad ništa ne bacaju? Imate li kutiju prepunu starih tehnologija koje jednostavno oklijevate da bacite u smeće? Imamo rješenje za vas. Razmislite o njihovoj prodaji na eBay-u jer bi vaši stari mobilni telefoni, igre ili konzole mogle da vrijede pravo bogatstvo.

Izvorni Nintendo Game Boy
Game Boy koji se nikad nije igrao? Pa to je tragično. Ono što je takođe tragično je da “jadnik“ koji je punih 25 godina čuvao ovaj uređaj u orginalnoj kutiji, sada na njemu može da zaradi preko 1.000 funti na eBay-u.

Apple iPod Classic 160GB
Ovaj uređaj ne vrijedi onoliko koliko je vrijedio onda kada su novinski naslovi vrištali o novom iPad Classic-u, ali nedavno ukinuti iPod Classic i dalje drži dobru cijenu. Za svoj stari muzički player, sada možete da dobijete za 385 funti.

Prva generacija iPoda
Sa samo 5GB mjesta za smještaj podatka ovaj uređaj se danas smatra gotovo “smećem”. Međutim, pravo mesto ovog iPoda je u muzeju, a za njega danas možete dobiti čak 2.995 funti.

Gran Turismo 5
Ovo nije obično izdanje već izdanje s potpisom – “Signature Edition”. Potpisao ga je producent igre Kazunori Jamauchi. Postoje samo tri ovakva, a jedan se prodaje za “samo” 2.500 funti. PS1 igre Evil Zone? Na eBayu se prodaje za 66,99 funti. Resident Evil: Director’s Cut se prodaje za 595 funti. Možda bi bilo dobro da provjerite imate i još koju staru igricu u svojoj kutiji.

Nokia 3310
Svaki pravi hipster danas mora imati telefon s početka ovog vijeka. Nokia 3310 je klasični mobilni telefon koji može satima da traje dok na njemu igrate igru “Snake”. Cijena? Samo 100 funti.