ŽELJKO MIRKOVIĆ ZA NOVI.BA: RUŠIT ĆEMO VLADU?!

SDP digao ruku za bolji Kanton, ne za SDA-ovu Vladu!

15.08.2016 - 12:22 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Početkom jula ove godine Unsko-sanski kanton dobio je manjinsku Vladu, a premijer Husein Rošić (SDA) je izjavio da bi u novu izvšnu vlast mogli ući i predstavnici SDP-a, DF-a i Laburističke stranke.

Željko Mirković (SDP) za Novi.ba tvrdi da neće doći do koalicije u kojoj će učestvovati SDP.

"To je tačno neutemeljeno i ne znam odakle premijeru takva informacija. Ja tvrdim da neće biti nikakve koalicije", izjavio je Mirković.

Rad manjinske Vlade je izglasan od strane deset poslanika koji će podržavati njen rad u narednih 100 dana, a Mirković kaže da je SDP podržao manjinsku Vladu kako bi otkočili procese i pokrenuli rješavanje nagomilanih problema.

"Mi ne dajemo podršku manjinskoj vladi da bi sjeli u fotelje, mi smo odbili i ministarska mjesta i mjesta u upravljačkim strukturama javnih preduzeća i javnih ustanova. Ovdje su bile četiri Skupštine i nijedna se nije uspjela održati jer nije bilo većine, stoje plate, Univerzitet je doveden skoro do gašenja jer je sa 6000 studenata spao na 2000, a počeli su prijetiti i štrajkovi. Mi smo htjeli da budemo dio rješenja koje će otkočiti procese i riješiti negativne stvari."

Mirković navodi da još uvijek nije poznato šta će se desiti nakon 100 dana i u kojem će smjeru SDP odlučiti da ide.

"Da li ćemo odlučiti da idemo opet u opoziciju koja neće participirati u vlasti ili ćemo biti dio nekih drugih rješenja još uvijek nije poznato, ali sigurno nećemo ići u koalicije i biti dio vlasti jer ćemo i dalje biti opozicija", zaključuje Mirković. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia