ŠKOLA FUDBALA 'RESPEKT'

Trodnevni internacionalni kup 'Fudbal za sve' u Prači

23.08.2016 - 13:39 | Sport >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Škola fudbala "Respekt“ iz Sarajeva", prvi put od svoga osnivanja (2014.), organizira trodnevni internacionalni kamp "Fudbal za sve", a uz pomoć prijatelja škole i franšiznog partnera "Fussballfabrik" Sasche Nagela iz SR Njemačke.
 
Današnjem otvaranju kampa prisustvovali su Emir Hujdur, osnivač i direktor ŠF "Respekt", Susanne Mattis, ataše za kulturu u Ambasadi SR Njemačka u BiH, Sascha Nagel, fudbalski instruktor, kao i Asim Zec, načelnik Općine Pale-Prača.

"Škola fudbala Respekt je od svog osnivanja  besplatno otvorila vrata djeci isključujući svaki vid diskriminacije. Škola daje  jednakost za sve i zajednički u sportskom duhu 'briše' bilo koje razlike među djecom", rekao je između ostalog  Emir Hujdur, koji se posebno zahvalio Saschi Nagelu, Ambasadi SR Njemačke, N/SFSBiH i Općini Pale-Prača na velikoj podršci u realizaciji prvog kampa u organizaciji ove jedinstvene škole u Evropi.

Internacionalni Kamp "Fudbal za sve" biće održan od 23. do 25. avgusta na fudbalskom stadionu u Prači.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA