IZMJENA PROPISA NA NIVOU BiH

Analizirano trenutno stanje i problemi s kojima se suočavaju notari u svom radu

24.08.2016 - 18:09 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Na inicijativu notarskog ureda, ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo (KS) Mario Nenadić sastao se danas s notarom Džemaludinom Mutapčićem, a cilj sastanka bio je analiziranje trenutnog stanja i problema s kojima se suočavaju Ministarstvo i notar u svom radu.

Mutapčić je predstavio svoj rad i moguće unapređenje stanja u smislu saradnje s nadležnim pravosudnim institucijama. Predložio je Nenadiću organiziranje sastanka notara s matičarima u KS u vezi kvaliteta smrtovnica koje se izdaju u ostavinskim i drugim postupcima pred nadležnim organima. 

Prijedlog Nenadića bio je da se u narednom mjesecu inicira sastanak s Notarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine  i Federalnim ministarstvom pravde, a nakon toga i sastanak koji je predložen s ciljem konkretne inicijative vezano za izdavanje smrtovnica.

Nenadić i Mutapčić su razgovarali i o pitanjima rada notara i uvjeta u kojima rade i funkcioniraju, kao i potrebi izmjene određenih propisa na nivou FBiH, a koji su vezani i za nadležnosti KS.

Naglašena je odlična saradnja između Notarske komore i Ministarstva pravde i uprave KS, što će, po riječima ministra Nenadića, biti nastavljeno i unaprijeđeno i u budućnosti, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(Fena) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA