PODRUČJE BILO BLOKIRANO NEKOLIKO SATI

Moskovski otmičar se predao nakon što je oslobodio taoce: Eksplozivni uređaj bio lažan

24.08.2016 - 21:56 | Vijesti >> Svijet
 

Muškarac koji je danas upao u banku Citibank u Moskvi i pod prijetnjom da će aktivirati eksplozivni uređaj zarobio prvo sedam pa onda četiri osobe, uhapšen je nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnom eksplozivu.

Prema navodima ruskog medija Sputnik muškarac je biznismen Aram Petrosjan koji je bankrotirao. Upao je u banku sa žutim uređajem oko vrata na kojem su visile žene i zarobio sedam osoba. Pustio je tri žene, a ostali su tri radnika i jedan klijent. Rekao im je da zovu policiju i postave znak da traži pregovarača. 

Radnicima je rekao da je biznismen koji se bavio proizvodnjom opreme za prvu pomoć i da je nedavno bankrotirao. Zalagao se za otvaranje rehabilitacionog centra za biznismene koji bankrotiraju.

Policija mu je omogućila pregovarača koji je smirio situaciju i naveo ga oslobodi i ostale taoce. Potom ga je opkolila policija i utvrđeno je da uređaj bio lažan. 

Cijelo područje bilo je blokirano nekoliko sati.

Dramatična situacija završena je oko 22:00 sata po moskovskom vremenu.

(Srna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA