ZAMIJENIO DRAGANA MARKOVIĆA

Svečano predstavljen Bilal Šuman kao novi selektor rukometne reprezentacije BiH

25.08.2016 - 14:10 | Sport
 

Danas je održana sjednica Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je svečano predstavljen novi selektor Bilal Šuman.

Legendarni bh. rukometaš i član jedne od najboljih generacija našeg rukometa je dugo bio član uprave, a sada je izabran za devetog selektora reprezentacije BiH.

Prisutnim na konferenciji su se obratili novi selektor Bilal Šuman, kao i generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić.

Šuman je istakao da će odmah krenuti svojevrsna revolucija u RSBiH, a prije svega će se manifestovati u kategorisanju muških selekcija uzrasta do 16, 18 i 21 godine, kao i selekcija igrača iz Premijer lige, te konačna A selekcija.

Također, Šuman je istakao da će proširiti broj reprezentativaca, te da će dodati još 14 novih imena u reprezentaciju.

Novi selektor se dotakao i marketinškog, odnosno finansijskog aspekta. 

„Što se tiče novca, on će biti pokretač, a ja se nadam da mogu uz pomoć mojih poznanstava regulisati i taj segment. Pokušat ćemo se spojiti sa rukometnim klubom Kolding iz Danske, te tamošnjom selekcijom koja bi trebala biti počasni domaćin naše reprezentacije“, rekao je Šuman.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!