USPJEŠAN ŽIVOT

Od stjuardese do kraljevske bake: Životna priča Kerol Middleton

27.08.2016 - 18:00 | Praktična žena
 

Životna priča Kerol Elizabet Midlton počinje u skromnoj kući u Londonu. Rođena je 31. januara 1955. godine kao kćerka Doroti Harison i Ronalda Goldsmita.

Status i bogatstvo koje sada, u svojoj 61 godini posjeduje, nimalo je nisu promjenili i udaljili od moralnih vrijednosti i principa koje je stekla u porodici - naporan rad, dobri maniri i porodica iznad svega.

Kada je Kerol imala 11 godina, njen otac, po profesiji građevinski radnik, uspio je da zaradi i uštedi novac kako bi im kupio kuću u malo elitnijem dijelu grada, piše američki Hello magazin.

Snažan karakter i želju za uspjeh naslijedila je od svojih roditelja i vrlo mlada počela da zarađuje novac. Vikendom je radila u prodavnici, a kasnije se zaposlila u britanskoj avio kompaniji kao stjuardesa. Taj period bio je preloman u njenom životu. Ludo se zaljubila u pilota Majkla Midltona, svog sadašnjeg supruga.

Ubrzo potom, 1980. godine, Kerol i Majkl stali su na ludi kamen. Vjenčanje je održano u crkvi Svetog Džejmsa i moglo bi se opisati u dvije riječi - elegantno i opušteno. Klasika je, čini se, zajednička crta za sve Midlton dame.

Kada je zatrudnila sa Kejt, Kerol je riješila da napusti posao u avio kompaniji i pronađe drugi način za zaradu, takav da ne mora da bude daleko od kuće. Od stjuardese postala je poslovna žena.

Osnovala je svoju firmu koja pravi dekoraciju za svečanosti i zabave. Posao je dobro krenuo i uspjela je da obezbjedi svojoj djeci - Kejt, Pipi i Džejmsu - obrazovanje u privatnim školama. Postala je milionerka.

U društvu plemićki, poput kraljice Elizabete i Kamile Parker, Kerol izgleda sasvim opušteno i odmjereno, sa dozom poštovanja, ali nimalo ulizivački. I te kako zna drži do sebe i svog stava.

Ispod hladne spoljašnosti, krije se topla i brižna žena, majka i supruga. Kako njena kćerka, vojvotkinja od Kembridža kaže "savršena dadilja njene dece", nasljednika britanske krune.

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: