POVODOM MEĐUNARODNOG DANA NESTALIH

Sutra predstavljanje publikacija o ratnim zločinima u Brčkom

29.08.2016 - 09:53 | Vijesti >> Aktuelno

Publikacija pod nazivom „Ratni zločini u Brčkom (1992 – 1995) – PRESUDE“, biće predstavljena u utorak, 30. augusta 2016. godine. U povodu Međunarodnog dana nestalih osoba, konferenciju za medije će organizovati Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije.

"Ovo je prva knjiga iz edicije 'Ratni zločini – transkripti presuda sudova u Bosni i Hercegovini', u okviru koje se nalazi ukupno 14 presuda za ratne zločine koji su počinjeni nad civilnim stanovništvom u Brčkom tokom rata devedesetih. Cilj ovog dokumentovanja jeste jasnije predočavanje presuda sudova za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, ali i sprječavanje mogućnosti manipulacije presuđenim činjenicama u vezi osuđenih ratnih zločinaca za prijeratnu opštinu Brčko. Ovo je ujedno i pokušaj izgradnje pravednijeg mira i stvaranje mogućnosti za izgradnju jednog jedinstvenog spomenika civilnim žrtvama svih nacionalnosti u Brčko distriktu BiH", navodi se u saopćenju UDIK-a.

publikacija-naslovna

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia