JAPANSKA DREVNA MEDICINA

Jedan minut je dovoljno da trljate ovaj prst i pojedini bolovi nestaju kao rukom odnešeni

02.09.2016 - 21:57 | Porodica i zdravlje >> Zdrav život

Japanska alternativna medicina kaže da se masažom, a u ovom slučaju trljanjem prstiju na ruci, mogu u potpunosti stopirati određene zdravstvene tegobe koje imate.

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan sa određenim organom u telu i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati preko određenog prsta.

Naime, svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je sa nekim organom, tj. sa određenim fizičkim bolom. Kako biste bol oterali, trljajte određeni prst i vrlo brzo bi simptomi trebali da se ublaže ili čak nestanu. Dovoljno je samo 1 minut trljanja da osetite promenu na bolje.

Doznajte koji prst morate da trljate obzirom na to koji vas zdravstveni problem muči:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca (pre)jako ili kada se zadišete pa ostajete bez daha.

2. Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezinom i želudcem.

3. Srednji prst je povezan sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

4. Domali ili prstenjak je povezan sa debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena, ukočenost i bol u vratu, što može biti posledica slabe cirkulacije.

5. Mali prst je povezan sa tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu.

Ono što treba da znate je da se u našim dlanovima nalazi puno nerava, pa ako želite da pospešite svoje zdravlje jednostavno – pljesnite rukama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA