PISMO OČAJNOG ČITATELJA

Voda curi a VIK-u se ne žuri

09.09.2016 - 12:58 | Vijesti >> Aktuelno
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Građani Husinjske ulice, u sarajevskom naselju Vraca, već duže vrijeme se na adresu „KJKP Vodovod i kanalizacija“ žale zbog curenja vode.

Naime, već cijelo ljeto u Ulici Husinjska do broja 25, curi pitka voda zbog problema sa vodovodnim instalacijama. Iako su više puta pozivani, dispečeri u ViK-u svaki put uredno konstatiraju da je taj kvar evidentiran i da će ekipe izaći na teren. Međutim, ekipe nikada nisu stigle da poprave kvar.

husinjska-2

S obzirom na to da se sve traje već puna tri mjeseca, frustracija stanovnika ove ulice na Vracama raste iz dana u dan. Usljed kvara, voda se slijeva niz Vrbasku ulicu što onemogućava normalo hodanje građanima. Nakon tri mjeseca, u ovom su se dijelu grada pojavile i nepoznate zelene naslage i alge na asfaltu sto otežava kretanje i automobilima zbog klizavog kolovoza. Građani su također zabrinuti da ovaj kvar ne izazove i klizište s obzirom na to da se problem mjesecima ne rješava.

husinjska-1

Stanovnici ovog dijela Sarajeva nadaju se da će se barem zbog predstojećih izbora neko iz Općine uskoro sjetiti da sanira kvar u Husinjskoj ulici.  

Uz pozdrav za novi.ba,

Blago frustrirani građanin Husinjske ulice

(ime autora poznato redakciji)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA