AKTUELNI PREDSJEDNIK VLADE

Vučić: Neću biti premijer Srbije ukoliko opozicija pobijedi na predsjedničkim izborima

11.09.2016 - 12:35 | Vijesti >> Region
 

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da možda više neće biti premijer ukoliko opozicioni kandidat pobijedi na predsjedničkim izborima.

Vučić je naglasio i da je već deset puta rekao da nije zainteresovan da bude kandidat za šefa države.

"Možda više i ne budem premijer ako opozicija dobije predsjedničke izbore. Nema nikakve sumnje da je moguće da se sklonim u slučaju da kandidat SNS ne pobijedi, a moguće je i da neka druga naprednjačka većina nastavi da radi", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da mu ne pada na pamet da se predsjedničkim izborima bavi u narednih šest mjeseci.

"Niko iz SNS se time neće baviti do marta", podvukao je srpski premijer.

On je takođe naglasio da ne postoji ni "Tomina ni Vučićeva struja, već ljudi koji u SNS imaju različite ideje, nerijetko i različit ideološki pristup, ali svi ostaju u SNS".

Na pitanje da li je realno da sljedeće godine ponovo budu opšti izbori, Vučić je rekao da to, kako sada stvari stoje, uopšte nije realno.

"Ova vlada trebalo bi da traje tri i po-četiri godine, i da to budu najuspješnije godine za Srbiju, s ozbiljnim i dinamičnim rastom. Ove godine ćemo imati rast od blizu tri odsto, dogodine više od tri odsto, i moja želja je da u narednih četiri-pet godina imamo prosečan rast veći od tri odsto. To znači ubrzano približavanje EU, tri puta veći prosečni rast nego italijanski, a dvostruko veći od hrvatskog", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja da li bivšeg ministra pravde Nikolu Selakovića sprema za gradonačelnika ili predsjednika, Vučić je podsjetio da po zakonu, da bi neko bio gradonačelnik, mora biti odbornik Skupštine grada, a da Selaković to nije.

Na podsjećanje da je nedavno predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao da niko ne može da ga pobjedi, Vučić je odgovorio: "Drago mi je što je izjavio da se ne bavi time, već svojim poslom. Ali neki drugi se samo time bave. Već im čestitam, vidim da su već pobijedili, ali ostala je samo jedna mala stvar, a to je da pobijede na izborima. U stanju su da traže falinke u vašim riječima, ali ne i da budu na poslu u devet sati. Već u pola jedan šetaju kuče i idu na ručak i završe radni dan, a sve ostalo vrijeme gledaju kako će da tvituju i nekome zvocaju".

Vučić je svojim političkim protivnicima poručio da ne mogu da ga pobijede, jer ne mogu da rade.

(Novi.ba/Kurir)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: