DOKTOR NIJE MOGAO VJEROVATI

Najmlađa mama u historiji: Rodila je dijete sa samo 5 godina (VIDEO)

16.09.2016 - 13:01 | Zanimljivosti >> Šokantno!
 

 

Najmlađa majka na svijetu bila je Lina Medina, koja je kada se porodila imala svega pet godina, kako se navodi u dokumentima doktora Edmunda Eskomela iz Perua.


Ljekari su joj uradili carski rez i ona je 15. maja 1939. godine donijela na svijet bebu. Prema dokumentima, u bolnicu je ušetala umorna, čupava Indijanka sa podnožja Anda za ruku vodeći sramežljivu djevojčicu neobično velikog stomaka.

Indijanka je zamolila doktora da istjera iz nje zle duhove koji su je zaposeli, a ljekar je bio uvjeren da ima tumor abdomena. Bio je više nego zapanjen kada je otkrio da je djevojčica u osmom mjesecu trudnoće.

Kako bi potvrdio svoju “dijagnozu”, doktor je Linu Medinu odveo specijalisti. Mjesec i po kasnije, 15. maja 1939. godine, Lina je rodila dječaka carskim rezom, a operacija je obavljena uz anesteziju.

Njen slučaj do u detalje dokumentovao je doktor Edmundo Eskomel, kao i činjenicu da su djevojčici u 4. godini počele da rastu grudi, a u 5. godini su joj sazrile kosti potrebne za iznošenje trudnoće.

Pogledajte snimke:


(Telegraf.rs)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!