SAD

Još eksploziva pronađeno u New Jerseyju, kamere snimile napadača (VIDEO)

19.09.2016 - 08:40 | Vijesti >> Svijet
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Najmanje pet eksplozivnih naprava pronađeno je u ruksaku u košu za smeće u New Jerseyju, objavio je gradonačelnik Elizabetha Chris Bollwage.

Naprave su pronašla dvojica muškaraca u blizini željezničke stanice, ali nisu pronađeni mobiteli niti drugi uređaji za aktivaciju eksplozivnih naprava. Muškarci koji su pronašli eksplozivne naprave uočili su da iz ruksaka vire žice te su odmah alarmirali policiju. Naprave su detonirane, a FBI je pokrenuo istragu.

Nakon što je u terorističkom napadu u New Yorku povrijeđeno 29 osoba, policija je došla do ključnog dokaza u slučaju koji bi im trebao pomoći uhvatiti počinitelja, odnosno počinitelje napada.

Naime, snimke nadzornih kamera snimile su istog muškarca na mjestu eksplozije u New Yorku te na mjestu gdje je pronađena druga naprava, svega četiri ulice dalje. Ovu informaciju za CNN je potvrdilo nekoliko izvora bliskih istrazi. Istražitelji su za CNN kazali i da su kamere snimile tog muškarca kako ostavlja torbu s eksplozivnom napravom na ulici, nakon čega torbi prilaze dvojica muškaraca, vade napravu iz nje, ostavljaju je na ulici te odlaze s torbom.

Podsjetimo, guverner Andrew Cuomo potvrdio je da je eksplozija u kojoj je ozlijeđeno najmanje 29 ljudi, bila teroristički napad.

Cuomo je dodao kako još uvijek nije utvrđena povezanost između napada i međunarodnih terorističkih grupa te dodao kako je u napadu nastala poprilična šteta, ali kako su "svi sretni što nije bilo smrtno stradalih".

"Ovo je jedan od onih scenarija iz noćne more. Pronaći ćemo odgovorne za bombaški napad, pravda će biti izvršena", istakao je.

h20160918014579

"Ovaj tjedan na ulice New Yorka šaljemo najveću policijsku snagu u povijesti", rekao je gradonačelnik New Yorka Bill De Blasio.

"Spriječili smo 20 napada u New Yorku u zadnje dvije godine, ovaj nasilni kriminalni čin riješit će naše sigurnosne agencije, budite uvjereni", rekao je James O'Neill, policijski načelnik New Yorka.

"Identificirali smo i transferirali 29 povrijeđenih ljudi, a svi oni su danas pušteni doma iz bolnice. Pregledali smo oštećene zgrade, na njima nema strukturnih oštećenja, to su dobre vijesti", rekao je vatrogasni zapovjednik Daniel Nigro.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA