NAČELNIK OPĆINE NOVI GRAD

Objavljen imovinski karton Semira Efendića

23.09.2016 - 11:57 | Vijesti >> Aktuelno
 

Prema podacima CIN-a, u periodu od 2007. do 2009. godine Efendić je radio u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a nakon toga je tri godine radio za veletrgovinu medicinskih sredstava „MACs Medical International“ iz Tuzle na poziciji administrativnog radnika. Na izborima 2012. godine je izabran za načelnika sarajevske Općine Novi Grad, a za istu poziciju se bori i na ovogodišnjim izborima ispred koalicije stranaka SDA i Saveza za bolju budućnost (SBB).

Osnovnu, srednju školu i fakultet je završio u Sarajevu, a u Maleziji je na postdiplomskom studiju stekao zvanje magistra javne uprave. Politički je aktivan od 2001. godine u Stranci demokratske akcije (SDA) u kojoj obavlja dužnost potpredsjednika Općinskog odbora Novi Grad Sarajevo.

On je od 2016. godine vlasnik trosobnog stana u Sarajevu. Novoizgrađeni stan u mjestu Dobrinja kupio je u maju 2016. od Kantonalnog stambenog fonda za 132.277 KM. Od toga je 50.000 KM platio gotovinom dok je ostatak isplatio kreditnim sredstvima. U imovinskom kartonu iz 2012. godine prijavio je da posjeduje automobil Golf 4.

Pogledajte kompletan imovinski karton Semira Efendića ovdje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA