PREDSJEDNIK GRAĐANSKOG SAVEZA

Reuf Bajrović pozvao sugrađane da ishod referenduma dočekaju u Srebrenici

24.09.2016 - 20:12 | Vijesti >> Aktuelno
 

Predsjednik Građanskog saveza Reuf Bajrović pozvao je sugrađane da ishod sutrašnjeg referenduma dočekaju zajedno, u Srebrenici. Očitovao se preko svog Facebook profila, a poziv prenosimo u cijelosti:

Dragi sugrađani,

Većina vas zna koji je moj stav o referendumu koji će sutra biti održan u entitetu RS. Smatram da je riječ o najvećem poslijeratnom nasrtaju na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Zapravo, nema sumnje da je riječ o nasrtaju na mir u našoj zemlji. Sutra ujutro treba da govorim na redovnoj sesiji Kruga 99 koja će biti posvećena tome. Međutim, pošto smatram da bi bilo nedopustivo voditi akademsku debatu o tome u Sarajevu dok naši sugrađani i sunarodnici strahuju za svoju sigurnost, odlučio sam da sutra idem u Srebrenicu i da tamo čekam ishod referenduma. Želim ovim putem pozvati sve one koji smatraju da ne smijemo na cijedilu ostaviti više od 100.000 građana nesrpske nacionalnost da mi se ili pridruže ili da sami odu i sutra provedu dan sa prijateljima ili rodbinom u entitetu RS. Da pokažemo i vlastima u Sarajevu i u Banjoj Luci da ne pristajemo na podjelu i zastrašivanje. Da pokažemo da niko iz ove zemlje neće odnijeti ni busen.

reuf

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA