RUSKA POSLA

Čepurin: Dan RS očuvan i sačuvan, Rusija stavlja tačku

26.09.2016 - 11:46 | Vijesti >> Aktuelno

Raduje me što je referendum održan mirno i na vrlo demokratski način i da su rezultati sasvim jasni. Mi smo protiv bilo kakvog pritiska, uključujuci u tom smislu i mešanje od strane stranih diplomata - rekao je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Kako je istakao, Dan Republike Srpske je "očuvan i sačuvan", i Rusija želi da "na sve ovo bude stavljena tačaka".

Na pitanje o pretnjama Dodiku i komentarima izaslanika Incka, Čepurin kaže da ne bi da komentariše sledeće poteze jer može da se "izmislili apsolutno bilo šta".

- Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipotetički razvoj događaja - kaže on.

Ovde se, kaže, kao što vidimo desio se događaj o kome je već govorio veliki ruski pisac Viktor Šklovski pre jednog veka.

Kolumbo, Amerika i Republika Srpska

On je, rekao je Čepurin, govorio da je vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju.

- Kolumbo je recimo želeo da pronađe Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otvorimo iznenada i Ameriku - objasnio je ruski ambasador i dodao: "Isto tako i u politici. Referendum je bio održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokratičniji način iskazao svoje mišljenje".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia