OPISALA PAKAO IZ KOJEG JE POBJEGLA

"Sramota me da pričam šta mi je sve radio'' Stravična ispovijest žene iz Kaluđerice koju je muž zvjerski mučio danima

29.09.2016 - 11:02 | Vijesti >> Region
 

„Isprebijao me je šipkom i motkom, ubadao makazama, ekserom, pekao i goreo kožu cigarom, sekao žiletom... Sramota me je da pričam šta mi je sve radio.“ Ovako za „Blic“ opisuje pakao iz kojeg je pobjegla Marija Ferizović (21), koju je suprug Ahmet Marinković (40) tri dana držao zaključanu u kući u Kaluđerici i zvjerski zlostavljao dok nije uspjela da pozove policiju.

- Iskreno, osećam se slabo, jadno, poniženo, slomljeno. Ne znam na koji način bih opisala trenutno stanje. Sve se odigralo u noći između subote i nedelje. Tek u utorak veče sam uspela da pobegnem od njega, pomogla mi je policija. Nisam bila u stanju da izlazim od povreda koje mi je naneo i bila sam zaključana u stanu. Telefoni su mi bili oduzeti, izvađene baterije - kaže Marija.

Tek pogled na nesrećnu ženu koju je suprug čak i žigosao usijanim žaračem na čelu, a prethodno ju je, da bi to učinio što vidljivijim, ošišao na ćelavo, govori o strahotama koje je preživjela.

Okidač za njegov brutalni pir sličan je kao i kod skoro svih nasilnika.

- Ne znam šta mu je bilo u glavi. Načuo je neke priče o neverstvu i zbog toga je to uradio - kaže Marija.

O njenom nevjerstvu u Kaluđerici niko nikada ništa nije načuo, u isto vrijeme, o njegovom pričaju svi. Kako komšije kažu, sa izvjesnom ženom, bliskom Mariji, viđali su ga redovno u kasnim noćnim satima.

Za vrijeme brutalnog zlostavljanja nesrećne Marije, u kući je bilo i njihovo troje male djece.


- Najgore je što su u stanu sve vreme bila deca. Starija ćerka od tri godine je spavala, mlađi sin od dve godine bio je budan. Sklonila sam ga u sobu da gleda televizor. Policija mi je pomogla da ih izvedem iz stana, jer sam pozvala policiju kada on nije bio tu, onda su došli i pomogli mi da izbavim decu iz stana. Odmah su me odveli u Dom zdravlja. Tu smo slučajno sreli njega jer je išao da mi kupi lekove i odmah su ga uhapsili. Deca su bila šokirana kada su videla u kom sam stanju, ali sam uspela da im objasnim da sam pala i da je to zbog toga, nisam znala koji drugi izgovor da nađem - priča Marija.

Nasilje naravno nije počelo u subotu veče, nesrećna žena ga je trpila i ranije.

- Prvi put me je udario kada smo bili u vezi godinu dana, tada su to bile modrice po licu. Evo dve godine kasnije možete da vidite šta mi je sve uradio. Nikada nije bilo ovakvih batina - kaže ona.


Na pitanje zašto ga nije ranije prijavila, ima odgovor sličan hiljadama drugih žena, žrtava porodičnog nasilja.

- Sve sam gledala na to što imam troje dece sa njim i promeniće se. Želela sam da moja deca odrastaju pored oca i da imaju neki normalan život. A i volela sam ga, iskreno. Ali sada nakon svega što mi je uradio, ne znam... Ne želim ga u svojoj blizini niti u blizini bilo kog drugog ženskog bića, jer ako je meni bio u stanju da uradi ovo, šta onda može nekoj drugog ženi - kaže Marija.

Za batine po svemu sudeći niko nije znao.

- Ovo što je uradio mojoj ćerki je stravično. Iskreno da vam kažem, u stanju sam da kupim pištolj i da čim izađe sa robije pucam u njega. Ali smirena sam žena i moram sada da pomognem ćerki da prevaziđe sve ovo i da decu izvede na pravi put. Verujem u pravosuđe da će ga osuditi na što je moguće veću kaznu, sada je sve na javnom tužiocu - rekla je majka isprebijane djevojke Emina Ferizović.

Komšije, kako to uvijek biva u ovakvim pričama, za Ahmeta kažu da je „sitan, gospodin čovek, pristojan“ i da su u šoku da je u stanju nešto tako da uradi.

Marija kaže da bi „volela da sve žene koje trpe nasilje kao primer pogledaju nju i vide šta je proživela sa svega dvadeset godina“.

- Treba da skupe hrabrost i da prekinu to, ne smeju da dozvole nasilje. Što se mene tiče, jedva sam smogla snage da prijavim ceo slučaj i pozovem policiju, jer je meni najstrašnije prećeno. Ali morala sam da prijavim, jer sam želela da moja deca budu dobro. Verujte mi da sam jedva skupila snage da to uradim, ali mi je policija pomogla - kaže Marija za Blic.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA