ČLAN GLAVNOG ODBORA SNSD-a

Radojičić: Savez za promjene poražen na izborima zbog prevelike želje za vlašću

05.10.2016 - 09:06 | Vijesti >> Aktuelno

Savez za promjene /SZP/ je želju za vlašću platio percepcijom da nije dovoljno čvrsto branio interese građana Republike Srpske, ocijenio je član Glavnog odbora SNSD-a Igor Radojičić.

Radojičić je rekao da je SNSD na lokalnim izborima u BiH ostvario dobar rezultat, jer su građani u ovoj stranci, očigledno, prepoznali bolju opciju, ističući da je SzP sam sebi nanio ogromnu štetu ponašanjem njihovih članova u Sarajevu.

"U narodu je prepoznato da su oni za par fotelja u Sarajevu prihvatili da budu priključak politike koju dominantno diktira SDA. U Savjet ministara i organe vlasti BiH nisu izabrani kao pobjednici u Republici Srpskoj, bili su slabiji od našeg bloka /SNSD-DNS-SP/, nego su izabrani kao neko sa kim je lakše raditi", istakao je Radojičić.

On je naglasio da je SDA izabrala partnera iz Srpske, bježeći od tvrdog i jakog SNSD-a, i u Savjet ministara i institucije BiH uvela slabijeg partnera koji će biti zadovoljan time što je konačno došao do vlasti direktno konfrontirajući srpski blok u Sarajevu sa srpskim blokom u Banjaluci.

Radojičić je konstatovao da je za sarajevske političare Republika Srpska "neželjeno dijete" i da njima nije u interesu jaka i stabilna Republika Srpska.

Kada je riječ o mogućnosti da Republika Srpska ili pojedinci budu sankcionisani zbog održanog referenduma o Danu Republike, Radojičić je rekao da je to do stranih centara moći, ili će doći do konstruktivnog poteza.

"Interes EU nije nikakva nova kriza na Balkanu i u BiH. EU je mnogo truda uložila u kreiranje nove agende za BiH koja podrazumijeva da se ide naprijed u evropskim inegracijama, završen mehanizam koordinacije, adaptiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i kretanje ka statusu kandidata", naveo je Radojičić.

(Srna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA