SMRTNO STRADALE STUDENTICE

Rekonstrukcija slučaja koji je potresao regiju

12.10.2016 - 19:57 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

U sarajevskoj opštini Novo Sarajevo u ponedjeljak uveče na glavnoj saobraćajnici, ulici Zmaja od Bosne, u 21.35 sati vozeći oko 100 kilometara na sat Sanjin Sefić prošao je kroz crveno i udario dvije pješakinje. Pobjegao je. Na mjesto nesreće uskoro je stiglo više policijskih ekipa i vozilo hitne pomoći.

Smrtno su stradale mlade studentkinje Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna. Policijski službenici u javnoj garaži u ulici Grbavička 45 minuta nakon ponoći pronašli su vozilo Golf 6 koji je vozio Sanjin Sefić.

I dok Sanjin planira bijeg nakon tragedije počinje usmena i pismena prepiska između MUP-a Kantona Sarajevo i drugih policijskih agencija. Naime, iz MUP-a su da tragaju za osumnjičenim Sefićem istu noć oko 23 časa usmeno obavjestili Graničnu policiju BiH, a oni svoje organizacione jedinice.

Potom iz Granične policije idućeg jutra u 9:30 usmeno obavještavaju MUP KS da je Sefić tog jutra prešao granicu Bosne i Hercegovine. Pismeno su to učinili u 16:45h. A na usmeni zahtjev sarajevskog kantonalnog tužilaštva Granična policija im je 11-og oktobra u 13:30h dostavila informaciju da je tog jutra u 6:36 nakon provjera u bazama osumnjičeni Sefić prešao granicu Bosne i Hercegovine sa Srbijom na graničnom prelazu Uvac.

Granična policija Bosne i Hercegovine istu noć, sat i po nakon tragedije, znala je za bijeg osumnjičenog. Da je Sefić pobjegao iz zemlje MUP KS znao je tri sata nakon bijega. Gotovo 12 sati im je trebalo da o tome obavjeste javnost. 

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA