IZBORI U CRNOJ GORI

Dogovor opozicije u Crnoj Gori: Ne priznajemo rezultate izbora!

17.10.2016 - 20:50 | Vijesti >> Region
 

Koalicija Ključ, SDP, Demokratski front i Demokrate osporavat će rezultat nedjeljnih izbora u Crnoj Gori. Te partije dogovorile su da ne priznaju rezultat jer se na izborni dan, kako kažu, desio pokušaj državnog udara, što je prema njima uticalo na rezultat.

Sinoć je u Skupštini održan sastanak Ključa, SDP-a, Demokrata i DF-a koji su saglasni da se rezultat izbora ne prizna.

Oni su usaglasili da rezultate ne treba priznati, “imajući u vidu da su ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore”.

Također, Ključ, SDP, DF i Demokrate saglasni su da posebno treba imati u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedjelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara.

“Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori”, navedeno je.

Opozicija insistira da nezavisna komisija u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci ovog krivičnog djela.

(Agencije)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!