MATEIN DNEVNIK

Matein dnevnik: Ima jako rijetku bolest, a doktori kažu da će živjeti još desetak godina.

Imam 22 godine i bolujem od cistične fibroze. U medicinskim knjigama piše da ću živjeti još osam do deset godina života. Očekivana životna dob oboljelih od cistične fibroze je oko 30 godina. Odbijam razmišljati na takav način. Vjerujem u napredak medicine, sigurna sam da će otkriti lijek. Pojavit će se rješenje.

Nazvat će me moj doktor iz Zagreba i reći da se pojavio lijek. Naravno da ponekad ipak pomislim na smrt. To se događa vrlo rijetko, najčešće prije spavanja. Ležim u krevetu i razmišljam o svome odlasku. Ne razmišljam hoće li smrt biti bolna, ne zamišljam nikakva svjetla i tunele. Mislim samo ne ljude koje ću ostaviti za sobom. Nije pravedno da kći umre prije roditelja.

Ne mogu podnijeti činjenicu da će zbog mene netko biti tužan. Rodila sam se 1994. godine u Livnu. Odmah nakon poroda doktori su konstatirali da se sa mnom događa nešto neobično, pa me hitna odvezla u Split. U sljedeća tri mjeseca stanje mi se pogoršavalo, ali nitko nije znao postaviti dijagnozu. Teško sam disala, imala sam rijetke stolice i često sam povraćala.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia